De fantastiska hudvårdsfördelarna med comfrey

Fördelarna med comfrey

Forskare har nyligen upptäckt att en förening som finns i den vanliga comfrey-växten kan hjälpa till att hålla huden ungdomlig och mindre mottaglig för bildandet av rynkor.

Symphytum officinale, aka vanligt comfrey, är infödd i Europa och tenderar att växa ganska obemärkt. Denna lila växt trivs på fuktiga, gräsbevuxna platser nära gårdar, i diken och vid flodstränder. Det är inte förvånande då att kamfrey är utbredd över hela de brittiska öarna.

Det som är förvånande är att denna till synes tråkiga växt faktiskt kan gynna din hud mer än du trodde någon ödmjuk växt någonsin kunde.

Komfreyväxten innehåller flera fördelaktiga föreningar som hjälper till att återuppliva trött, åldrad, skrynklig hud.

”Symphytum, när den används regelbundet på huden, gör den mjukare, smidigare och elastisk. Jämn hud med stora porer kan dra nytta av det … Denna vård är en sådan fördel för huden att även rynkor kan förhindras från att bildas tidigt i livet. ” – A.Vogel

Ny forskning genomförd av University of Liverpool har bekräftat att det finns anti-aging egenskaper som finns i comfrey som de hoppas kunna upptäcka att de har ’längre livslängd’ effekter.

Dessa egenskaper anses vara ett resultat av en förening som kallas allantoin, som finns i rotslemhinnan * som comfrey producerar.

* En tjock substans som produceras av alla växter

Hemligheten i smörgås som gynnar din hud

Allantoin är nyckeln till vacker, yngre hud på grund av dess förmåga att utföra hudvårdsunderverk ….

Minskar inflammation: föreningen allantoin ses i läkemedelsvärlden som värdefull. Det används redan i många krämer för att behandla smärtsamma hudsjukdomar, såsom blöjautslag, vindbrännskador, skrapor och skärsår. Detta beror på dess antiinflammatoriska egenskaper.

Mjukgör: allantoin fungerar också som ett mjukgörande medel. Detta är en fuktgivande behandling som hjälper till att utveckla en skyddande film över hudcellerna, vilket minskar aterförlust.

Fungerar som keratinolytikum: i hudvårdsprodukter hjälper allantoin till att återfukta och mjuka upp huden och fungerar som en keratinolytikum.

Keratinolytics mjukar upp keratin, ett tufft, oböjligt protein som finns i det yttre lagret av huden. Genom att mjuka keratin tillåter allantoin huden att hålla fast i vatten bättre. Detta gör det fuktigare, mjukare och bättre hydratiserat. Keratinolytika tillåter också att det yttersta lagret av hudceller kan kasta lättare, vilket skapar en mjukare, återfuktad och förbättrad. textur i huden.

Andra fördelaktiga föreningar som finns i comfrey-växten inkluderar:

Tanniner: är de defensiva föreningarna som skyddar växten. De och kan också skydda vår hud från bakterier och miljögifter genom att dra ut föroreningar och uppmuntra läkning.

Rosmarinsyra: har antioxidant effekter och hjälper till att skydda huden från UV-skador.

En kort historia av comfrey

Comfrey-växten har använts för medicinska ändamål i över 2000 år. Den tidigaste registrerade användningen av comfrey som ett traditionellt växtbaserat botemedel kan spåras tillbaka till de forntida grekerna år 400 f.Kr..

Comfrey användes traditionellt för att hjälpa till att reparera brutna ben. I själva verket kommer namnet comfrey från det latinska ordet Confervere som betyder ”att gå ihop, att reparera eller att läka”.

De regenerativa föreningar som finns i comfrey, såsom allantoin, tannis och rosmarinsyra, hjälper till för att påskynda den naturliga ersättningen av celler och uppmuntra till ny vävnadstillväxt.

Att se till att huden hålls hydratiserad är av yttersta vikt när man bekämpar tecken på åldrande, eftersom hydrering hjälper till att fylla huden och lämnar en dagglig glöd .

Naturfakta om comfrey

  • Comfrey är örtartad växt som tillhör boragefamiljen.
  • Blomningstiden för comfrey är maj till juni.
  • Vissa comfrey-arter har kallresistenta bakterier, så de kan trivas och leva i frysande temperaturer.
  • Det finns cirka 25 arter av comfrey som är infödda i Europa och Asien.
  • Odling av comfrey startade för 2500 år sedan.

I ett nötskal

Sammantaget är comfrey fördelaktigt för alla hudtyper; det hjälper till att återfukta och lugna torr irriterad hud, främjar snabb hudcellstillväxt, bidrar till förnyelse av huden, skyddar mot bakterier och andra mikroorganismer, minskar inflammation och hjälper till att hålla huden frisk.

Använd kamfrey fuktighetskräm

De flesta hudvårdskrämer innehåller lite allantoin. Många kosmetiska företag använder dock torkade örter och växter som en billigare metod för att göra hudkrämer.

En rik, närande kräm som ger liv åt trött, torr, åldrande hud

A.Vogel Comfrey Cream använder bara nyskördade sticklingar av comfrey från våra gårdar i Roggwil.Detta garanterar att alla ingredienser är som mest aktiva, vilket ger mer kraftfulla och snabbare resultat.

Denna närande formel kan användas på natten för att bekämpa uppkomsten av fina linjer och rynkor och under hela dag för ytterligare stöd för att förvisa matt, tonlös hud.

Alkaloider

Comfrey rekommenderas för extern användning och är mycket fördelaktigt för hudvårdsprodukter.

Emellertid studier har visat att comfrey inte är säkert att tas för internt bruk eftersom växten innehåller pyrrolizidinalkaloider, som är giftiga för levern. A.Vogel Comfrey Cream är säker att använda externt.

Vår comfrey har testats på villiga deltagare, aldrig djur, och är säker att använda på din hud för att bekämpa rynkor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *