Amerikaanse Robins-gewoonten

Perfect cadeau-idee – Verwarmde vogelbaden


Verwarmde sokkelbaden

Verwarmd grondbad

Verwarmd op het dek gemonteerd

Scallaped Op het dek gemonteerd

Amerikaanse roodborstvogels, markeren de terugkeer van de lente voor de meeste mensen in de noordelijke staten. Een van de gemakkelijkste vogels om naar te kijken terwijl ze bezig zijn met hun nest- en voedingsgewoonten, aangezien ze zich in de achtertuinen van de meeste mensen bevinden.

Eigenlijk, onbekend bij veel mensen, brengen deze vogels de winter door in een groot deel van hun broedperiode. Omdat ze echter minder tijd in de tuinen doorbrengen en meer samenkomen in beboste gebieden, ziet u ze misschien niet zo vaak.

Tijdens mildere winters is het gebruikelijker om ze in onze achtertuinen te zien.

Deze vogels worden vaak gebruikt als de standaard waarmee de maten van andere vogels worden vergeleken; een van de meest voorkomende inheemse vogels van het oosten, en de grootste van de lijstersfamilie.

Er is nauwelijks een tuin in Noord-Amerika die niet door deze vogel is bezocht. Vaak aangeduid als de Red Robin.

American Robin Call

Beschrijving

Amerikaanse Robins hebben grijze bovendelen en de bekende roodachtige borst, variërend van bleke roest tot een donkere baksteenrood. Mannetjes en vrouwtjes zien er bijna identiek uit. De kleuren van de vrouwtjes zijn minder levendig.

Soms zie je tijdens het broedseizoen modder op de borst van een vrouwtje, aangezien zij degene is die het nest bekleedt met modder. De gemiddelde grootte van deze vogel is 23-25 cm. lang.

Vaak zie je deze vogels springen op grasvelden, weiden en golfterreinen op zoek naar regenwormen. Ze eten ook insecten, fruit en bessen.

Nestelen – broedgewoonten

Het lied van het mannetje is om reclame te maken voor zijn territorium of om een partner aan te trekken. Je zult ze het meest horen net voordat de jongen uitkomen. Het typische broedseizoen voor deze vogel is van april tot juli.

Het vrouwtje bouwt het nest dat is gemaakt van grassen, een middelste laag modder en vervolgens omzoomd met fijne grassen. Het nest wordt meestal in het kruis van een boom of struik 5-20 voet boven de grond geplaatst.

De beschikbaarheid van modder tijdens het nestelen kan de vogels verleiden om in de buurt te nestelen. Ze zullen ook wol gebruiken , draad en haar.

Ze kunnen tot drie succesvolle broedsels produceren in één jaar. Gemiddeld worden twee legsels grootgebracht waarvan minder dan de helft succesvol is.

Slechts een kwart van degenen die wel uitvliegen, overleeft tot november. Vanaf dat moment zal ongeveer de helft van de vogels die in een jaar leven de volgende halen.

Volgens het Cornell Lab of Ornithology, de de hele populatie keert gemiddeld om de zes jaar om.

Het vrouwtje legt 3-7 lichtblauwe eieren die 12-14 dagen worden uitgebroed en de jongen verlaten het nest in ongeveer 14-16 dagen.

Roodborstjes keren van seizoen tot seizoen terug naar dezelfde territoria.

Soms bouwen ze een nieuw nest bovenop hun oude. Ik heb er zo veel als drie op elkaar gezien.

Het is een goed idee om in de herfst oud nest in manden en van regenpijpen en dakspanten te verwijderen, zodat parasieten niet overwinteren.

Bezoekers van deze site hebben foto’s en verhalen ingezonden van enkele ongewone nestplaatsen die deze vogel kiest om hun jongen groot te brengen.

Het verwijderen van het nest beschermt toekomstige broedsels als ze terugkeren naar dezelfde site, omdat parasieten kunnen reizen van de oude nest naar het nieuwe nest.

Soms bouwt een enkel vrouwtje meerdere nestjes dicht bij elkaar. Ze zal er uiteindelijk een uitkiezen om haar jongen in groot te brengen. Niemand weet waarom ze dit van tijd tot tijd doen.

Het is niet ongebruikelijk dat duiven een roodborstsnest hergebruiken om hun eieren te leggen en jongen groot te brengen.

Voedingsgewoonten – wat ze eten

Roodborstjes eten verschillende soorten voedsel, afhankelijk van niet alleen op de tijd van het jaar, maar zelfs op de tijd van de dag. Ze eten regenwormen vroeg op de dag en meer fruit later op de dag.

Omdat ze grotendeels op grasvelden foerageren, zijn ze kwetsbare vergiftiging door bestrijdingsmiddelen en kunnen ze een belangrijke indicator zijn voor chemische vervuiling.

Habitat

Dit is een vogel met bosranden en opening. Geeft de voorkeur aan open grond waarop het kan foerageren voor insecten om te eten en hun jongen te voeden. Probeer fruit op bakvoeders te plaatsen of vruchtdragende struiken te planten om meer van hen naar uw achtertuin te lokken.

Na het broedseizoen komen roodborstjes samen en gaan ’s nachts naar grote gemeenschappelijke slaapplaatsen. Deze gewoonte gaat door van herfst tot winter.

Baby Robins

Deel je verhaal!
Roodborstjes vinden een aantal grappige en vreemde plekken om te nestelen. Heb je een verhaal en foto over Robins die bij je in huis nestelt? Waarom deel je het niet met onze bezoekers.
Heb je foto’s?We Love Pics – Om je verhaal te delen of te lezen wat anderen al hebben gedeeld, klik hier

Een groot percentage van de babyvogels gaat verloren doordat mensen denken dat ze de kleine hebben gered. De jongen worden vaak op de grond gevonden zonder wat het lijkt te zijn, enig ouderlijk toezicht.

Volwassenen en kinderen vangen deze pas uitgevlogen vogels en nemen ze mee naar binnen, niet wetende dat ze “een vogel hebben gered die niet gered hoefde te worden.

Zie je, wanneer baby-roodborstjes voor het eerst het nest verlaten, kunnen ze niet vliegen. Sommige springen naar hogere takken in de nestboom en sommige vallen op de grond maar landen zachtjes.

Deze babyvogels zijn prima, de volwassenen zullen voor hen blijven zorgen. Laat ze maar zijn!

Als u zich zorgen maakt dat ze mogelijk gevaar lopen, help ze dan naar een naburige schuilplaats voor bescherming, zodat de volwassenen ze kunnen vinden en doorgaan met voeden.

De volwassen vogels kunnen je een blok verderop zien. Ga er dus niet vanuit dat je geen volwassen vogels ziet dat er geen vogels in de buurt zijn.

Volwassenen luisteren naar hun jongen en zullen ze vinden als je ze dicht bij de plek houdt waar je ze hebt gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *