Úžasné výhody kostivalu péče o pleť

Výhody kostivalu

Vědci nedávno zjistili, že sloučenina nalezená v běžné rostlině kostivalu může pomoci udržet pokožku mladistvou a méně náchylnou k tvorba vrásek.

Symphytum officinale, také známý jako kostival lékařský, pochází z Evropy a má tendenci růst docela nepozorovaně. Této fialové rostlině se daří na vlhkých, travnatých místech poblíž hospodářských dvorů, v příkopech a na březích řek. Není tedy překvapením, že kostival je rozšířen po celém Britských ostrovech.

Překvapivé je, že tato zdánlivě matná rostlina může vaší pokožce prospět více, než jste si kdy mysleli, že by každá pokorná rostlina mohla mít.

Rostlina kostivalu obsahuje několik prospěšných sloučenin, které pomáhají oživit unavenou, stárnoucí a vrásčitou pokožku.

„Pokud je Symphytum při pravidelném používání na pokožce měkčí, pružnější a pružnější. Mohou z toho těžit velké póry … Tato péče má pro pokožku takový přínos, že je možné zabránit tvorbě vrásek již v raném věku. “ – A.Vogel

Nedávný výzkum prováděný na univerzitě v Liverpoolu potvrdil, že v kostivalu se nacházejí vlastnosti proti stárnutí, u nichž doufají, že objeví účinky „delší životnosti“.

Tyto vlastnosti jsou považovány za důsledek sloučeniny známé jako alantoin, která se nachází v kořenovém slizu *, který produkuje kostival.

* Hustá látka produkovaná všemi rostlinami

Tajemství kostivalu, které prospívá vaší pokožce

Allantoin je klíčem ke krásné, mladší pokožce díky jeho schopnosti dělat zázraky péče o pleť ….

Snižuje zánět: složený alantoin je v medicínském světě vnímán jako cenný. Používá se již v mnoha krémech k léčbě bolestivých stavů pokožky, jako jsou plenkové vyrážky, popáleniny, škrábance a řezy; to je způsobeno jeho protizánětlivými vlastnostmi.

Změkčuje: alantoin působí také jako změkčovadlo. Jedná se o zvlhčující ošetření, které pomáhá vytvářet ochranný film nad kožními buňkami, čímž snižuje ater loss.

Působí jako keratinolytikum: v produktech péče o pleť alantoin pomáhá zvlhčovat a zjemňovat pokožku a působí jako keratinolytikum.

Keratinolytika změkčují keratin, nalezený tvrdý a nepružný protein ve vnější vrstvě kůže. Změkčováním keratinu umožňuje alantoin pokožce lépe zadržovat vodu. Díky tomu je vlhčí, měkčí a lépe hydratovaný. Keratinolytika také umožňují snadnější vylučování nejvzdálenější vrstvy kožních buněk, čímž se vytváří hladší, zvlhčená a vylepšená.

Keratinolytika také umožňují snadnější vylučování vnější vrstvy kožních buněk, čímž se vytváří hladší, zvlhčená a vylepšená struktura pokožky.

Mezi další užitečné sloučeniny nalezené v rostlině kostivalu patří:

Taniny: jsou obranné sloučeniny, které rostlinu chrání. Mohou také chránit naši pokožku před bakteriemi a toxiny z prostředí tím, že odstraňují nečistoty a podporují hojení.

Kyselina rozmarýnová: má antioxidační účinky a pomáhá chránit pokožku před poškozením UV zářením.

Stručná historie kostivalu

Rostlina kostivalu se používá k léčebným účelům již více než 2000 let. Nejstarší zaznamenané použití kostivalu jako tradičního bylinného prostředku lze vysledovat u starověkých Řeků v roce 400 př. N. L.

Kostival byl tradičně používán k nápravě zlomených kostí. Ve skutečnosti název kostival pochází z latinského slova Confervere, což znamená „spojit se, napravit nebo uzdravit“.

Regenerační sloučeniny obsažené v kostivalu, jako je alantoin, tannis a kyselina rozmarinová, pomáhají k urychlení přirozené výměny buněk a podpoře růstu nových tkání.

Zajištění hydratace pokožky je nesmírně důležité v boji proti známkám stárnutí, protože hydratace pomáhá kyprí pokožku a zanechává orosenou záři .

Přírodní fakta o kostivalu

  • Kostival je bylina, která patří do rodiny brutnáku lékařského.
  • Doba květu kostivalu je květen až červen.
  • Některé druhy kostivalu mají bakterie odolné proti chladu, takže mohou prospívat a žít v mrazech.
  • Existuje asi 25 druhů kostivalu, které pocházejí z Evropy a Asie.
  • Kultivace kostivalu začala před 2 500 lety.

Stručně řečeno

Kostival je celkově prospěšný pro všechny typy pleti; pomáhá zvlhčovat a uklidňovat suchou podrážděnou pokožku, podporuje rychlý růst kožních buněk, přispívá k obnově pokožky, chrání před bakteriemi a jinými mikroorganismy, snižuje zánět a pomáhá udržovat zdravou pokožku.

Používejte kostival zvlhčovač

Většina krémů pro péči o pleť obsahuje trochu alantoinu. Mnoho kosmetických společností však používá sušené byliny a rostliny jako levnější způsob výroby pleťových krémů.

Bohatý, výživný krém, který oživí unavenou, suchou a stárnoucí pokožku.

A. Vogel Comfrey Cream používá pouze čerstvě sklizené řízky kostivalu z našich farem v Roggwilu.To zaručuje, že všechny ingredience jsou nejaktivnější, což vede k efektivnějším a rychlejším výsledkům.

Tento výživný vzorec lze použít v noci k boji proti vzhledu jemných linek a vrásek a po celé délce pokožky. den pro další podporu k vyloučení matné, beztónové pleti.

Alkaloidy

Kostival se doporučuje pro vnější použití a je velmi přínosný pro produkty péče o pleť.

Nicméně studie ukázaly, že kostival není bezpečné užívat pro vnitřní použití, protože rostlina obsahuje pyrrolizidinové alkaloidy, které jsou toxické pro játra. Kosmetický krém A.Vogel je bezpečně použitelný externě.

Náš kostival byl testován na ochotných účastnících, nikdy na zvířatech, a lze jej bezpečně použít na pokožku v boji proti vráskám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *